
Vision
Vision
Hvordan kan vi forstå og praktisere forretning i en verden, der har overskredet 6 ud af 9 planetære grænser? Og hvordan underviser vi i bæredygtighed og grøn omstilling på en måde, der inviterer både elever og undervisere ind i en forståelse og et narrativ, som ikke kun handler om eksterne løsninger, men også tager den indre og sociale dimension af bæredygtighed med?
Disse spørgsmål stiller vi i projekt Ego2Eco - Bæredygtige Mindsets på de Merkantile Erhvervsskoler. Vi er dybt taknemmelige for, at 6 merkantile erhvervsskoler i Danmark samt Tietgenfonden har valgt at gå denne transformative vej sammen med os. Projektet sigter mod at ændre både individuelle og kollektive perspektiver – fra ego-centrerede til eco-centrerede narrativer. Vi mener, at ægte bæredygtighed først opstår, når vi integrerer indre bevidsthed, social samhørighed og miljøansvar – og når vores personlige værdier bliver afstemt med konkrete handlinger. Men det er lettere sagt end gjort!
Vi arbejder ud fra en regenerativ tilgang til undervisningsdesign, hvor vi giver mere end vi tager, og lader os guide af naturens intelligens og design. Vi arbejder ud fra en win-win mentalitet, der aktivt søger at skabe livsbekræftende ringe i en verden, der er udfordret af kriser.
Vi samskaber rum for bæredygtig udvikling - og afvikling, hvor rejsen fra Ego til Eco ikke kun er et personligt skift, men en bevægelse mod en regenerativ verden – en verden, hvor vi lever og handler indenfor de planetære grænser.
Mission
Ego2Eco-projektet transformerer uddannelse fra individfokuseret til planetbevidst læring. Vi skaber et netværk af innovative læringsmiljøer, hvor fremtidens generationer udvikler kompetencer til at facilitere regenerative processer frem for at styre lineære strategier. Gennem et unikt hub-baseret design inspirerer vi til demokratisk bæredygtighed og økosystemisk tænkning i uddannelsessystemet. Støttet af Tietgenfonden arbejder projekt Ego2Eco med at skabe grobund for at uddannelse kan blive en katalysator for systemisk og bæredygtig forandring
En regenerativ tilgang til undervisning er nødvendig, fordi vi står i en ny virkelighed: Verden har overskredet flere planetære grænser, og mange unge oplever klimaangst, mistrivsel og manglende mening. Det regenerative handler ikke kun om at undgå skade – men om at genopbygge, styrke og hele mennesker, fællesskaber og planeten.
Når vi tænker regenerativ trivsel og holistisk undervisning, skaber vi læringsmiljøer, hvor elever ikke blot opnår faglige kompetencer, men også styrkes i deres indre liv, relationer og evne til at handle i en kompleks virkelighed. Underviseren bliver mere en facilitator, der formår at holde rum for livgivende processer. Her handler det om at være til stede med kroppen, hjertet og sindet – ikke kun hovedet.
Ego2Eco bygger på netop denne erkendelse. Gennem inspirerende fysiske rum, refleksive læringsniveauer og en didaktik baseret på både FN’s Verdensmål og de Indre Bæredygtighedsmål (IDG), lærer elever at forbinde personlig udvikling med global bæredygtighed. Det er her, fremtidens bæredygtige mindset vokser frem – og det er her, den grønne omstilling begynder.
Tietgenfonden – En meningsfuld støtte
Støtten fra Tietgenfonden spiller en central rolle i Ego2Eco og vidner om en sjælden forståelse for de nye, innovative veje, projektet bevæger sig ad. Det er et samarbejde, der bygger på tillid og nærvær, og som resonerer dybt med Ego2Ecos organiske tilgang, hvor udvikling spirer gennem forbindelser. Det føles naturligt, at netop Tietgenfonden støtter projektet – som en fond, der virkelig forstår formålet og nærer det, vi skaber sammen.
Projektets organisering
Ego2Eco er forankret på Roskilde Handelsskole og ledes af et dedikeret core team med mange års erfaring inden for uddannelsesdesign, iværksætteri, forskning og didaktik. Seks merkantile erhvervsskoler deltager som pilotskoler: Roskilde Handelsskole, U/NORD, Svendborg erhvervskole, Business College Syd, Viden Djurs og EUC Nordvest. Vi samskaber nye veje for bæredygtig undervisning gennem tæt samarbejde og lokal forankring med skolerne, der ligger jævn fordelt i landet.
Skriv endelig til os hvis du vil vide mere, høre hvordan du kan være med, bidrage, lære, eller undersøge muligheder med os!
Projektleder Emilie kan godt lide at snakke om Ego2Eco, vil du snakke med hende?
Så skriv eller ring: emmo@rhs.dk / 26832967